18 fapte interesante despre școlile din întreaga lume

Ce știi despre școlile din alte țări? Probabil că nu știi mult mai mult decât ceea ce citești despre clădiri și cărți. Acestea sunt câteva fapte uimitoare despre școlile din întreaga lume care vă vor uimi mintea.

1. Școala primară Phuma Changthang, Tibet este considerată a fi cea mai prestigioasă școală din lume.

Este, de asemenea, cel mai apropiat de cer de orice tip. Este situat la 5.373 de metri deasupra nivelului mării și cu 200 de metri mai sus decât tabăra de bază a Muntelui Qomolangma, care este cel mai înalt munte din lume, Muntele Everest din Vest.

2. Cea mai veche școală din lume se află în Chengdu (China), la Liceul Shishi.

A fost înființată în 194 d.Hr. și a fost numită cea mai veche școală din lume. A fost prima școală publică chineză și a devenit o școală modernă când a fost deschisă în 1902. Școala, în ciuda vechimii sale, este bine echipată cu echipamente și rechizite moderne.

3. O școală din Filipine este făcută în întregime din sticle de pop reciclate

Bottle School, o școală din Asia, este prima de acest gen. Structura a fost construită folosind aproximativ 9.000 de sticle și mulți voluntari. Pentru a menține sticlele puternice, fiecare sticlă a fost umplută cu paie, apă și nisip. Pentru a le ține pe loc, pe sticle a fost aplicată o substanță asemănătoare cimentului, pe măsură ce acestea erau stivuite una peste alta pentru a forma pereți.

4. Școala City Montessori, Lucknow, India este cea mai mare școală după numărul de elevi.

Școala Montessori din India (CMS) a fost înscrisă în Cartea Recordurilor Guinness din 2019 datorită numărului de elevi pe care îi deservește. În prezent, școala are peste 56.000 de elevi. Există 18 campusuri CMS în Lucknow, cu peste 4.500 de angajați.

5. În 2014, exista o școală primară situată în Torino, Italia, cu un singur profesor și un elev.

Acesta este motivul pentru care școala are reputația de a fi una dintre cele mai mici școli din lume. Un elev a recunoscut că era singur la școală și și-a putut imagina doar alți elevi. Oficialii au decis să mențină școala deschisă atâta timp cât există cel puțin un elev.

6. Copiii olandezi încep școala la vârsta de patru ani, așa că întotdeauna este cineva nou în clasă.

Aceasta înseamnă că elevii mai mari au mai mult timp să își facă prieteni și să se stabilească, dar înseamnă și că elevii ar trebui să fie la același nivel de dezvoltare atunci când încep școala.

7. Franța consideră ora de masă o parte a curriculum-ului său.

În timp ce copiii învață să mănânce și să guste din mâncare acasă, ei sunt predați și în școli. Se așteaptă ca copiii nu numai să învețe despre originile diferitelor alimente (școlile se vor sursa locale), ci și să aibă bune maniere și etichetă.

8. Se așteaptă ca studenții sud-coreeni să rămână după lecții și să facă curat în sala de clasă.

Va trebui să măturați, să aspirați și să scoateți gunoiul. Elevii coreeni nu trebuie să rămână fără clasă pentru a doua lecție.

9. Copiii din Finlanda nu încep școala până la vârsta de 7 ani.

Șaptesprezece este cea mai în vârstă vârstă pentru a începe școala din lume. Cu toate acestea, majoritatea copiilor participă la programe de îngrijire sau preșcolară de calitate.

10. Grădinițele din Rusia sunt deschise întotdeauna de „Ziua Cunoașterii (1 septembrie), indiferent dacă este weekend sau vacanță.

Diminețile încep cu o adunare școlară, în timpul căreia cei mai mari elevi (clasa a XI-a) îi iau pe cei din clasa întâi și îi conduc la școală.

11. Ai fost vreodată la o școală de bărci? Există mai mult de 100 de școli de bărci în Bangladesh!

Inundațiile anuale din Bangladesh pot cauza perturbări școlii pentru sute, dacă nu mii, de elevi. Unele zone nu au acces la drumuri în timpul sezonului ploios, care se desfășoară din iulie până în octombrie. Acest lucru se datorează creșterii râurilor de până la patru metri sau douăsprezece picioare. Sunt necesare școli de bărci. Fiecare școală de bărci are o conexiune la internet, o bibliotecă și este alimentată cu energie solară.

12. Copiii trebuie să călătorească cu tiroliană la școală în zone îndepărtate din Columbia.

Singurul mijloc de transport pentru locuitorii din Los Pinos sunt firele de oțel. Tiroliana nu este permisă să fie folosită de copiii foarte mici. Ei trebuie să călătorească împreună cu părinții sau frații mai mari de-a lungul cablului. Ei nu puteau călători în acest fel dacă nu voiau. Ar fi nevoie de două ore de mers prin pădurea tropicală pentru a ajunge la școală.

13. O școală din Germania a fost proiectată să arate ca o pisică albă uriașă.

Designul are ferestre circulare și mustăți pentru ochi. Elevii intră în școală prin gura pisicii când ajung. Este exact la fel ca orice altă școală odată intrat. Elevii se pot bucura, de asemenea, de o caracteristică perfectă: coada pisicii din spatele acestei clădiri se dublează ca un tobogan.

14. Vacanțele de vară din Chile încep la jumătatea lunii decembrie și se termină la începutul lunii martie.

Statele Unite au școli care își încep vacanța de vară în mai sau iunie. Chile își începe vacanța de vară în decembrie.

15. Când copiii încep școala în Germania, primesc conuri speciale de hârtie Schultute.

Conurile erau în mod tradițional umplute cu bomboane și dulciuri. Astăzi, dulciurile și rechizitele școlare sunt incluse în conurile de hârtie. Problema este că copiii își pot deschide conurile de hârtie doar când încep școala. Tradiția conurilor este folosită pentru a celebra trecerea copilului la următoarea etapă din viața lor.

16. Copiii din Japonia sunt printre cei mai independenți și disciplinați.

Ei conduc singuri la școală, își curăță sălile de clasă și își gătesc singuri mesele. Școlile nu au îngrijitori sau cantine. Studenților li se permite să-și aducă cutiile de prânz la ocazii speciale. Cu toate acestea, în majoritatea zilelor vor împărți aceeași masă.

17. Nu este obligatoriu să urmați cursurile preșcolare, de dezvoltare și educație timpurie înainte ca un copil să poată intra la școala primară în Kenya.

Ei merg oricum. Deși lipsa educației timpurii pentru copiii africani este un subiect de dezbatere aprinsă, acesta este unul care va fi tratat într-o altă poveste.

18. Franța are cel mai scurt calendar școlar, care durează din august până în iunie, și cele mai lungi zile de școală.

Anul școlar al Franței durează 36 de săptămâni, în timp ce alții pot dura mai mult de 40. Copiii francezi merg la școală patru zile pe săptămână, cu duminica liberă miercuri, sâmbătă și duminică. Ziua lor de școală începe la 8:30 a.m. și se termină la 4:30 p.m. Ei iau prânzul timp de două ore în fiecare zi.

Articole recomandate