Cele mai bune motive pentru care unii oameni sunt cei mai atractivi pentru sex

  • Atât atitudinile negative, cât și cele pozitive sunt deținute de religii față de sex.
  • Potrivit sondajelor, persoanele religioase se bucură de sex mai des decât cele seculare.
  • Cuplurile necăsătorite care trăiesc separate sunt grupul cu cele mai înalte niveluri de satisfacție sexuală.

Multe atitudini religioase față de sex sunt ostile celor care nu cred în căsătorie și celor care o văd ca un mijloc pentru un scop sau chiar ca un mod de viață.

Studiile arată că sexul este mai popular în rândul persoanelor religioase decât a celor laici. Are sens.

Religie și sex

Este fascinant să vedem legătura dintre religii și sex, datorită centralității lor în viața noastră, precum și pentru că multe atitudini religioase sunt ostile plăcerii sexuale. Multe religii consideră dragostea una dintre cele mai profunde și sublime expresii umane. Deși sexul este esențial pentru dragostea romantică și o sursă de bucurie, el poate fi văzut și ca o activitate vulgară și umilitoare care îl face pe partener să pară ca o marfă. Persoanele religioase au adesea o viziune negativă asupra sexului, limitându-i valoarea la căsătorie sau reproducere.

De unde această respingere a sexului doar de dragul lui? Având în vedere circumstanțe limitate, pot instituțiile religioase să vadă sexul de dragul său? Deși există multe diferențe între religii cu privire la această întrebare, două atitudini sunt comune. (a) Dumnezeu a creat toate lucrurile pentru a fi foarte bune și asta include sexualitatea. (b) Sexualitatea poate fi periculoasă în situații extreme. De aceea, este insistent recomandat sa practici continenta si castitatea, virtuti care reduc apetitul sexual si imbunatatesc autocontrolul. Promiscuitatea este foarte descurajată.

Aceste ipoteze sunt reflectate în afirmațiile Bisericii Catolice conform cărora actul sexual servește două scopuri pozitive principale: procreativ și unitiv. Preoții și călugărițele se angajează să ducă o viață de celibat. Castitatea este o virtute foarte apreciată. Potrivit tradiției evreiești, plăcerea sexuală este permisă numai pentru scopul în care a fost creată. Acesta este sexul în căsătorie. Prin urmare, promiscuitatea sexuală este strict interzisă. Cu toate acestea, sexul este permis de dragul căsătoriei și nu este interzis. Religia evreiască include și o poruncă care cere ca soții să facă sex împreună cu soțiile lor, chiar dacă nu există nicio șansă de reproducere.
Constatări empirice

Ce afectează atitudinea religioasă față de sex satisfacția sexuală în rândul persoanelor religioase și cum o influențează acestea?

Conform Hărții Familiei Mondiale din 2019, „doza” religioasă poate avea un impact asupra satisfacției sexuale raportate. Aceasta se referă la nivelul de implicare religioasă într-un cuplu. Femeile și bărbații care sunt în relații religioase (cupluri care se roagă împreună, studiază scripturile acasă, merg la biserică etc.) au niveluri mai ridicate de satisfacție sexuală decât cei care nu sunt. Erau de două ori mai probabil (pentru femei) decât omologii lor seculari să declare că se simt mulțumiți din punct de vedere sexual decât pentru bărbați.

Cercetări recente ale lui Vegard Skirbekk (2022) și Nitzan Peritem-Rotem (2022) au arătat că religiozitatea este asociată cu niveluri mai ridicate de satisfacție sexuală. Probabilitatea ca persoanele religioase să vadă intimitatea sexuală în căsătorie ca având calități divine este mai mare, ceea ce ar putea crește calitatea și frecvența sexului în rândul cuplurilor căsătorite religioase. Cuplurile care văd căsnicia lor ca fiind sacră vor fi mai înclinați să adopte atitudini pozitive și să implementeze practici care să îmbunătățească calitatea relației lor. Acestea includ un angajament mai mare și alegerea de a menține relația (de exemplu, expresii de bunătate, iubire și afecțiune) și investirea în timp împreună, ceea ce contribuie la satisfacția sexuală conjugală.

Relația dintre satisfacția sexuală și frecvența sexului nu este simplă. Un nivel mai scăzut de satisfacție sexuală a fost legat de prea puțin sau prea mult sex. Acest lucru sugerează că este necesară o frecvență optimă pentru a obține niveluri mai ridicate de satisfacție. Acest lucru sugerează că oamenii sunt mai preocupați de calitate decât de cantitatea sexului (Peri Rotem & Skirbekk 2022).
Dar cuplurile seculare?
Cuplurile seculare au o problemă mai complicată cu satisfacția sexuală. Majoritatea cuplurilor seculare acceptă sexul ocazional ca formă de sex. Cu toate acestea, satisfacția sexuală poate fi obținută și în cuplurile seculare, datorită semnificației mai mari pe care iubitorii de religie îl acordă activităților sexuale.

Elyakim Kislev (2020), a constatat că căsătoria nu a fost întotdeauna benefică pentru satisfacția sexuală a populației generale. Acest lucru se datorează faptului că cuplurile căsătorite au un scor foarte scăzut. Cuplurile necăsătorite care trăiesc separat au avut cele mai înalte niveluri de satisfacție sexuală. Nu căsătoria oferă satisfacție sexuală, ci a avea un partener. Satisfacția sexuală scăzută se datorează valorii în scădere a căsătoriei în rândul populației seculare. Kislev mai susține că relațiile serioase și pe termen lung au arătat că femeile se confruntă cu un nivel mai mare de satisfacție sexuală decât bărbații. Acest lucru demonstrează că femeile au mai multe șanse să prețuiască relațiile pe termen lung față de bărbați.

Puteți vedea importanța atitudinii relației față de activitățile sexuale în rolul pe care îl joacă intimitatea în satisfacția sexuală. Sunt necesare două caracteristici centrale pentru a fi confortabil în pat: intimitatea bazată pe emoții și tehnica bazată pe cunoaștere. Tehnica bazată pe cunoștințe este o combinație de factori fizici, cum ar fi cum și când să-ți atingi partenerul și factori mentali, cum ar fi cum și când să comunici cu partenerul tău. Intimitatea bazată pe emoții implică o apropiere mai profundă și sentimente de apartenență reciprocă.

Concluzie

Oamenii care se roagă împreună par să nu doar că rămân împreună, dar au și o satisfacție sexuală mai mare. Acest lucru poate fi atribuit, printre altele, valorii imense pe care semnificația o are asupra dragostei romantice și satisfacției sexuale. Nu doar activitatea face ca sexualitatea să fie valoroasă, ci sensul relației cu ea. Oamenii religioși găsesc evenimentele de zi cu zi mai semnificative, deoarece le văd ca fiind voia lui Dumnezeu. Deoarece Dumnezeu ordonă sexul în cadrul căsătoriei, un astfel de sex este mai semnificativ, mai intens și mai profund. Totuși, asta nu înseamnă că cuplurile seculare nu pot fi mulțumite de relațiile lor sexuale. Ei ar trebui să împărtășească și alte surse de semnificație, cum ar fi intimitatea asociată cu sexualitatea.

Articole recomandate