De ce sexul istoric este atât de sexy

Bridgerton, Outlander și Harlots sunt doar câteva dintre dramele de epocă populare care i-au făcut pe oameni sexy în ultimii ani. Deși există o mulțime de sex la televizor astăzi, scenele din trecut devin din ce în ce mai populare și la mare căutare. Primul sezon de sex abur al lui Bridgerton l-a ajutat să devină unul dintre cele mai vizionate seriale Netflix.

Oamenii sunt sexy în privința sexului istoric. De ce?
Fanteziile noastre sexuale sunt pline de sex istoric

Dramele de epocă vaporoase sunt populare, deoarece mulți oameni fantezează despre sexul sexual istoric. Pentru cartea mea Spune-mi ce vrei, am realizat un sondaj pe 4.175 de americani despre fanteziile lor sexuale. Unul dintre lucrurile pe care i-am întrebat a fost dacă și-au imaginat vreodată să facă sex în medii istorice. Iată ce am găsit:

Acesta a fost un vis pentru care 34% dintre adulți și-au exprimat interesul.
Potrivit bărbaților heterosexuali, 30% au raportat că au experimentat fantezia, în timp ce 29% dintre femei sunt heterosexuale și 30% au spus că sunt gay. Acest lucru indică faptul că nu există o diferență de gen, cel puțin nu în rândul heterosexualilor, ceea ce i-ar putea surprinde pe unii.
Cu toate acestea, doar 40% dintre lesbiene și bisexuali au declarat că au experimentat fantezia, în timp ce 33% dintre bărbații gay și 33% dintre bărbații bisexuali au făcut-o. Există o ușoară decalaj de gen în rândul minorităților sexuale, dar minoritățile sexuale în general au mai multe șanse decât heterosexualii să fantezeze despre sexul sexual istoric.
Această fantezie a fost raportată de 42% dintre persoanele trans și non-binare. Acest lucru sugerează că sunt mai frecvente la indivizii cu diferite genuri decât omologii lor cisgen.

De ce sexul istoric ne excită

Sexul istoric este o temă fantezie comună. De ce este atât de popular? Există câteva opțiuni, conform datelor mele.

Cercetările mele au arătat că fanteziile sexuale istorice erau mai frecvente la persoanele cu imaginație activă și la cei cu un nivel ridicat de deschidere către experiență. Aceste fantezii ar putea fi rezultatul unei minți rătăcitoare sau pur și simplu a fi curioși în legătură cu diferite experiențe sexuale. Aceasta înseamnă că s-ar putea să nu existe un sens psihologic mai profund pentru toată lumea. Unii oameni fantezează despre orice.

Oamenii care visează la sex istoric de obicei viziteaza cele mai bune filme erotice din romania gratis nelimitat au mai multe șanse să aibă aceste fantezii decât cei care își imaginează sexul în locații exotice, cum ar fi pe plajă sau în lumea naturală. Aceste fantezii sunt mai frecvente pentru cei care visează la sex în locații exagerate, cum ar fi spațiul cosmic sau science-fiction.

Acest lucru îmi sugerează că fanteziile sunt parțial despre satisfacerea dorinței noastre de noutate. Oamenii se plictisesc de rutinele lor sexuale și trebuie să adauge noi elemente vieții lor sexuale pentru a menține excitarea. Este posibil ca vizualizarea sexului într-un alt cadru (trecut sau prezent) să fie o modalitate utilă de a crește excitația.

Romantizarea trecutului

În plus, fanteziile despre sex în context istoric pot fi legate de fanteziile despre dragoste și pasiune. Aceasta înseamnă că oamenii care fantezează despre sex în medii istorice au mai multe șanse să fantezeze despre asta. Pentru unii, aceasta ar putea fi pur și simplu despre crearea unei atmosfere romantice care inspiră excitare sexuală.

Este ușor de imaginat cum oamenii de astăzi ar putea fantezi despre curte din trecut. În curtarea online de astăzi, de exemplu, cei mai mulți oameni trimit un mesaj scurt în care le cere „bună ziua” și „ce e treaba?” Uneori, acestea includ chiar și o fotografie nud (care poate fi foarte nepotrivită, mai ales în rândul femeilor destinatare). Nu se simte romantic pentru mulți oameni. Așa că a fantezi despre cineva care îți este cu adevărat dedicat și care arată dragoste într-un mod respectuos ar putea fi foarte atrăgător.

În cele din urmă, am descoperit că fanteziile despre sexul istoric erau mai frecvente printre cei care fantezeau despre el. Aceste fantezii includ să fii din nou virgin și chiar să ai prima experiență sexuală. În portretele mass-media ale sexului istoric, inclusiv în Bridgerton, virginitatea este o temă comună. Acest lucru se poate datora faptului că oamenii care fetișizează sau își doresc să aibă o experiență mai bună pot fi atrași de istoric.

Există multe motive pentru care oamenii ar putea găsi fanteziile sexuale istorice atrăgătoare. Diferiți oameni pot fi atrași de aceste fantezii din diferite motive. Nu există un singur lucru care să atragă toată lumea, la fel ca orice fantezie.

Articole recomandate