Cum să alegi un animal de companie

A fi proprietar de animale de companie poate avea multe beneficii și îți aduce bucurie. Este o idee bună să cercetați diferitele nevoi ale speciilor de animale de companie pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun pentru familia dvs.

Înainte de a decide să adopți un animal de companie, pune aceste întrebări

Fiecare animal de companie are propriile nevoi și cerințe unice în ceea ce privește hrănirea, comportamentul, costul, adăpostirea, îngrijirea și angajamentele de timp. Dacă știi în ce te bagi, vei fi mai ușor să-ți păstrezi animalul de companie fericit, să ai o relație excelentă cu el și să poți face față oricăror probleme care pot apărea.

Acestea sunt câteva întrebări pe care ar trebui să vi le puneți atunci când vă decideți asupra tipului de animal de companie pe care îl doriți:

  1. Ce tip de animal ar fi cel mai bun pentru tine? Sunteți capabil să suportați părul de animale, cutiile de gunoi și uzura ocazională cauzată de animalele de companie?
  2. Cum va avea un animal de companie impactul asupra copiilor tăi dacă ai copii? Este posibil ca toată lumea să primească un animal în casa ta?
  3. Aveți nevoie de permisiunea proprietarilor de proprietate dacă închiriați?
  4. Ce spațiu aveți în casă și în curte? Este nevoie de o curte împrejmuită? Vei avea nevoie de o adăpostire în aer liber pentru pisica ta?
  5. Ce timp poți petrece cu animalul tău de companie?
  6. Cât de activ ești? Nivelul tău de activitate este sedentar?
  7. Sunteți în măsură să plătiți pentru facturile mari ale animalelor de companie și urgențele medicale?
    Există cineva în care poți avea încredere să aibă grijă de animalul tău de companie în timp ce ești plecat? Cum vei avea grijă de animalul tău de companie când ești departe de casă?

Cea mai importantă întrebare este de unde îți vei lua animalul de companie. Luați în considerare adoptarea: veți găsi mulți câini, pisici și iepuri uimitoare la adăposturile dvs. locale. De asemenea, puteți găsi grupuri de salvare pentru anumite rase de câini și alte tipuri de animale de companie. Personalul de la adăpostul local vă poate ajuta să găsiți animalul de companie perfect. Sunt familiarizați cu animalele pe care le îngrijesc și vă pot ajuta să găsiți animalul de companie potrivit pentru stilul dvs. de viață și personalitatea.

Câini și căței

Câinii sunt creaturi sociale și nu vor fi mulțumiți să fie lăsați singuri în curtea lor sau afară. Ar trebui să vă asigurați că puteți petrece cel puțin câteva ore în fiecare zi cu câinele dvs. dacă vă gândiți să obțineți unul.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare cu atenție ce rasă de câine doriți. Adoptarea unui catelus poate fi un angajament mare. Nu vă puteți lăsa singur cățelul pentru perioade lungi de timp. Cățeii trebuie plimbați la fiecare oră. Câinii trebuie, de asemenea, să li se învețe abilități de bază de dresaj în casă, cum ar fi „stați”, stați și „veniți”, pentru a putea trăi fericiți cu oamenii. Timiditatea și frica cățelui vor rezulta dacă nu sunt socializați suficient de devreme.

Înainte de a vă decide asupra unei rase, este o idee bună să cercetați diferitele rase. Diferite rase au caracteristici diferite. Chiar dacă sunteți în căutarea unui ras pur, tot puteți adopta din adăpostul local.

Este important să te gândești unde locuiești, ce spațiu ai și stilul tău de viață. Dacă câinele tău este foarte activ, este posibil să nu poată locui într-un apartament mic. Câinii ar trebui să facă cel puțin o plimbare zilnică în afara casei lor, deși unii câini necesită mai mult. Ați putea lua în considerare un câine mai mic, poate unul mai în vârstă, dacă sunteți o persoană sedentară. Amintiți-vă că câinii mici pot fi mai activi decât câinii mari și necesită mai puțin exercițiu. Pentru a determina dacă ești compatibil, va trebui să știi mai multe despre caracteristicile câinelui pe care te gândești să-l primești.

Câinii au nevoie de multă interacțiune cu stăpânii lor pentru a fi fericiți. Un câine nu este o alegere bună pentru cineva care este foarte ocupat sau care petrece puțin timp acasă. Va dura ceva timp pentru a vă antrena câinele să recunoască indiciile de bază.

Ar trebui să vă asigurați că aveți banii necesari pentru a cumpăra un câine. Costurile de îngrijire a câinilor includ mâncare, jucării și lese. Antrenamentul, îngrijirea, sterilizarea/castrarea, îngrijirea veterinară de rutină, îngrijirea veterinară de urgență și, uneori, chiar îngrijirea sunt câteva dintre cheltuieli.

Alegeți un câine care va rezista zece ani, așa că este important să luați în considerare termenul lung. Câinii vor avea nevoie de dragoste, atenție și respect din partea stăpânilor lor. Mâncarea și apa nu sunt suficiente. Câinii ar trebui să facă parte din familie.

Pisici

Contrar credinței populare, multe pisici sunt animale afectuoase și sociale. Deși pisicile nu necesită atât de multă atenție decât câinii, totuși trebuie să fie răsfățate și jucate zilnic. Poate face diferența dacă pisica ta este fericită sau plictisită.

Ar trebui să vă asigurați că aveți suficienți bani pentru a cumpăra o pisică. Costurile de îngrijire a pisicilor includ alimente, jucării și așternut, precum și operații de sterilizare/castrare și îngrijire veterinară.

Acestea sunt alte lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a-ți adopta pisica.

Pisicile sunt extrem de meticuloase cu privire la curățenia cutiilor de gunoi.
Ar trebui să vă așteptați să trăiți cel puțin 15 ani cu o pisică, așa că fiți gata să vă asumați un angajament față de un pisoi.
Pisicile adoră să se zgârie, așa că este important să aibă un stâlp de zgâriat. Este crud și neînțelept să declari o pisică pentru a proteja mobilierul. În unele zone, poate fi chiar ilegal. Decuparea ghearelor, care necesită îndepărtarea unui deget de la fiecare deget de la picior, poate fi extrem de dureroasă pentru pisica ta. Pentru a preveni deteriorarea mobilierului, puteți învăța pisica să-și tunde unghiile. Există, de asemenea, multe produse care pot fi achiziționate de la magazinele de produse pentru animale de companie pentru a descuraja pisicile să zgârie mobila.
Dacă aveți copii sub trei ani, pisoii ar putea să nu fie potriviti pentru casa dumneavoastră. O alegere mai bună ar fi o pisică adultă.
Pisicile vin cu o varietate de personalități. Unele pisici iubesc să fie îmbrățișate și îmbrățișate, în timp ce altele preferă să fie lăsate singure și să nu fie ridicate. Fii gata să te adaptezi la personalitatea pisicii tale. Puteți găsi informații despre personalitățile pisicilor la adăposturi și grupuri de salvare care vă vor ajuta să alegeți pisica potrivită.

Depinde de tine să decizi dacă pisica ta trebuie ținută în interior sau în aer liber. Din cauza pericolului de rănire sau boală, multe organizații, inclusiv Best Friends, nu vor permite pisicile să fie adoptate ca animale de companie afară. Pisicile de interior sunt mai sigure decât animalele de companie în aer liber în majoritatea cazurilor. Pisicile de interior trăiesc mai mult și sunt mai sănătoase decât omologii lor din exterior. Pisicile de interior trebuie să aibă o mulțime de jucării și timp de joacă. O criză sau țarc ar putea fi o opțiune pentru a-ți permite pisicii să se bucure de aer liber.

Pisicile sunt însoțitori minunați. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra o pisică, asigurați-vă că sunteți gata să vă angajați să oferiți pisicii dumneavoastră toate nevoile necesare. Vei fi dispus să-ți adaptezi viața pentru a-ți găzdui prietenul felin.

Păsări

Păsările sunt creaturi frumoase și fascinante. Cu toate acestea, pot fi greu de îngrijit. Păsările sunt sociale, inteligente și necesită multă atenție. Asigurați-vă că vă faceți timp pentru prietenul dvs. pasăre în fiecare zi înainte de a le adăuga la familia dvs. Dacă vă gândiți să obțineți o pasăre, luați în considerare obținerea a două. O pasăre nu poate trăi singură într-o cușcă.

Păsările acoperă o mulțime de teritoriu în natură, așa că cuștile mici nu sunt ideale. Cușca unei păsări trebuie să fie suficient de mare pentru ca el să își desfășoare aripile și să zboare dintr-o parte în alta. O cușcă mai mică este în regulă dacă păsărilor tale li se permite să iasă afară la lumina zilei.

Papagalii pot fi, de asemenea, un angajament pe viață. Unii papagali pot trăi până la 50 de ani. Există câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre îngrijirea papagalului tău dacă te gândești să cumperi unul.

Papagalul tău va trebui supravegheat în afara cuștii lui timp de cel puțin 2 până la 3 ore în fiecare zi. De asemenea, va trebui să oferi pasării tale ceva divertisment, cum ar fi radio, televizor sau jucării sigure.
Papagalii pot fi dezordonați. Acesta este ceva ce majoritatea oamenilor nu știu. Îi vei curăța cușca, în jurul ei, zona de joacă și orice alte zone din casă în care s-ar putea juca.
Papagalii necesită o dietă complexă și variată pe care va trebui să o pregătiți în fiecare zi.

Iepuri

Iepurii sunt animale sociale, inteligente, care au nevoie de afecțiune. Dacă li se permite să interacționeze cu familiile lor, iepurii pot fi animale de companie minunate.

Acestea sunt câteva fapte despre iepuri.

Iepurii pot trăi până la șapte ani. Asigurați-vă că sunteți pregătit pentru acel nivel de angajament.
Iepurii necesită îngrijire zilnică. S-ar putea să nu le placă să fie ținuți și îmbrățișați dacă nu sunt manipulați ușor și frecvent.
Iepurii au un sistem digestiv delicat. Ei trebuie să fie hrăniți cu alimente variate pentru a obține nutrienții de care au nevoie.
Iepurii se simt mai confortabil în medii calme și pașnice decât într-o familie haotică sau cu animale de companie zgomotoase.
Iepurașul tău, ca orice alt animal de companie din familie, va trebui să fie văzut de medicul veterinar pentru controale de rutină. Pentru a face iepurii mai fericiți și mai sănătoși, aceștia ar trebui sterilizați/castrați.
Iepurii trebuie ținuți în casă pentru a controla temperatura mediului și a-i proteja de prădători. Dacă iepurașii au fost sterilizați sau sterilizați, aceștia pot fi învățați cum să folosească o cutie de gunoi.

Dihorii

Familia dihorilor include nevăstuici. Au o personalitate unică și sunt activi și jucăuși. Se leagă de proprietarii lor și sunt sociali, afectuoși și adesea foarte afectuoși.

Cu toate acestea, nu sunt animale de companie ușor de îngrijit. Ei trebuie hrăniți cu o dietă specifică, iar cuștile lor trebuie curățate în mod regulat. Nu trebuie ținute în cușcă prea mult timp. Natura lor curioasă poate provoca răutăți.

Dihorii nu sunt cel mai bun animal de companie din cauza metabolismului lor ridicat, a speranței lungi de viață (opt până la zece ani) și a personalităților puternice. Un dihor s-ar putea să nu fie potrivit pentru tine dacă nu locuiești în apropiere, nu ai copii mici sau nu ești ocupat.

Cai

Caii pot îndeplini multe funcții și pot oferi plăcere multor oameni. Caii necesită un angajament serios de timp și bani. Caii necesită îngrijire și alte îngrijiri, care pot dura până la jumătate de oră pe zi. Caii pot trăi până la 30 de ani, deci sunt un angajament care va dura toată viața.

De asemenea, luați în considerare dacă aveți capacitatea și dorința de a avea grijă de un cal care nu este apt să călărească din cauza rănirii sau a vârstei. Aproape toți caii vor avea nevoie de o astfel de îngrijire. Caii nu trebuie vânduți sau abandonați niciodată pentru că nu mai sunt „utili”.

Caii pot fi foarte scumpi. Costul îmbarcării unui cal poate varia în funcție de serviciile oferite (hrană, așternut și antrenament) și de locație. Costă între 50 și 2.000 USD pe lună. Alte costuri includ adeziv și provizii stabile, precum și îngrijirea veterinară.

Luați în considerare dacă copilul dumneavoastră va putea să călărească pe un cal dacă vă gândiți să cumpărați unul. Există cineva în familia ta care are cunoștințele și experiența necesare pentru a îngriji caii? Ești dispus să înveți? Ați putea lua în considerare închirierea sau împărțirea unui cal cu copilul dumneavoastră înainte de a vă decide să cumpărați unul.

Porci cu burtă

Porcii cu burtă sunt inteligenți, sensibili și pot fi animale de companie grozave. Cu toate acestea, nu sunt potrivite pentru toți oamenii. Au nevoie de îngrijitori care sunt familiarizați cu comportamentul și îngrijirea lor și care sunt dispuși să le ofere îngrijire iubitoare și stimulare mentală. Este important să verificați dacă comunitatea dvs. este zonată pentru porcii cu burtă.

Articole recomandate