Surse bune de proteine

Proteinele vă pot ajuta să pierdeți în greutate și să vă mențineți stomacul plin. Pentru a beneficia de beneficiile proteinelor pentru sănătate, este important să consumați cantitatea și tipul potrivit de proteine.

Fructe de mare

Deoarece au un conținut scăzut de grăsimi, fructele de mare sunt o sursă excelentă de proteine. Somonul, de exemplu, îngrașă puțin mai mult decât alți pești. Cu toate acestea, este tipul -sănătos care are acizi grași omega-3.

Carne albă de pasăre

Pentru proteine ​​excelente, slabe, ține-te de păsările de curte. Conținutul de grăsime al cărnurilor întunecate este puțin mai mare decât al celorlalte tipuri. Pielea conține ulei saturat. Îndepărtați pielea înainte de a mânca.

Lapte, brânză și iaurt

Produsele lactate precum laptele, brânza, iaurtul și alte produse lactate sunt surse excelente de proteine. Multe conțin și calciu și sunt îmbogățite cu vitamina D. Pentru a menține oasele și dinții puternici și pentru a preveni osteoporoza, alegeți lapte degresat sau degresat.

Ouă

Ouăle sunt una dintre cele mai accesibile forme de proteine. Potrivit American HeartAssociation, adulții normali sănătoși se pot bucura de un ou pe zi.

Fasole

O cană de fasole are de două ori mai multă cantitate de proteine ​​vegetale decât o friptură de uncie. Aceste pepite hrănitoare sunt, de asemenea, ieftine și pline de fibre, așa că vă veți simți sătul ore întregi.

Muschiulet de porc

Această carne albă versatilă este cu 31% mai ușoară decât acum 20 de ani.

Soia

Scăderea colesterolului cu 3% poate fi realizată cu 50 de grame de proteină din soia pe zi. Poate fi benefic pentru inima ta să mănânce proteine ​​din soia pe bază de plante și să mențină o dietă sănătoasă.

Carne de vită slabă

Cu două grame mai mult ulei saturat pe gram de carne de vită slabă decât un piept de pui fără piele. Carnea slabă de vită este o sursă excelentă de vitamina B12, zinc și fier.

Proteine ​​din mers

Puteți lua o băutură înlocuitoare de masă, un baton de cereale sau un baton energetic dacă nu aveți timp să gătiți o masă. Ar trebui să verificați întotdeauna eticheta pentru a vă asigura că produsul are cel puțin șase grame de proteine ​​și un nivel scăzut de zahăr și grăsimi saturate.

Proteine ​​la micul dejun

Cercetările au arătat că consumul unei surse de proteine, cum ar fi ouăle sau iaurtul grecesc la micul dejun, în combinație cu cereale bogate în fibre, cum ar fi pâinea prăjită din grâu integral, te poate face să te simți mai satul și mai puțin foame pe tot parcursul zilei.

Articole recomandate