Top 10 motive pentru care ar trebui să mănânci mai multe fructe și legume

Mâncarea pe care o mâncăm devine din ce în ce mai străină naturii, indiferent unde te afli. Rafturile magazinelor alimentare sunt aprovizionate cu alimente procesate care conțin conservanți sau aditivi greu de identificat. Dacă nu cumpărăm mâncare de la băcănie, putem lua un cheeseburger sau cartofi prăjiți pentru cină.

Este alarmant să te gândești la efectele negative pe care acest tip de dietă le poate avea asupra sănătății tale generale. Nu este surprinzător faptul că ratele bolilor metabolice precum obezitatea, diabetul, bolile de inimă și alte afecțiuni au crescut constant în ultimii câțiva ani.

Poți evita să cazi în aceste statistici apropiindu-ți dieta de natură. Aceasta înseamnă să consumați mai multe fructe, legume și alte alimente sănătoase. Acestea sunt primele zece motive pentru care este o idee bună.

Legumele și fructele sunt surse excelente de vitamine și minerale. Fructele și legumele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale. Sunt bogate în vitaminele A, C și E, precum și în vitaminele magneziu, zinc și fosfor. Ar trebui să mănânci mult potasiu, care este esențial pentru sănătatea ta. Mănâncă cartofi dulci, cartofi dulci și prune uscate.

Bucurați-vă de o gamă largă de gusturi și texturi. Alimentele pe bază de plante vă permit să fiți creativi în bucătărie cu toate aromele lor interesante și unice. Aveți opțiunea de a încerca arome puternice, cum ar fi ceapa, măslinele și ardeii, sau opțiuni mai blânde, cum ar fi ciupercile și porumbul. Fructele precum prunele, strugurii și ananasul sunt bune pentru arome dulci. Grepfruitele și lămâile sunt mai bune pentru gusturile acrișoare.

Există o mulțime de fibre. Multe fructe și legume conțin multe fibre care vă vor umple și vă vor îmbunătăți sănătatea intestinală. Cu toate acestea, unele produse au mai multe fibre decât altele. Anghinarea și mazărea verde sunt surse bune de fibre, la fel ca broccoli, conopida și chiar și unele fasole verzi. Zmeura, perele și merele sunt fructe bogate în fibre.

Sunt sărace în calorii și bogate în grăsimi. Fructele și legumele, în special, au un conținut scăzut de calorii și grăsimi. Aceasta înseamnă că puteți mânca mai mult și vă puteți simți mai sătul, fără să vă faceți griji pentru calorii sau grăsimi suplimentare. O jumătate de cană de struguri poate fi mai hrănitoare decât un sfert de cană de M&M. Cu toate acestea, există excepții, cum ar fi avocado, măsline și nucă de cocos.

Protejați-vă împotriva cancerului și a altor boli. Multe fructe și legume conțin substanțe fitochimice. Acestea sunt substanțe biologic active care protejează împotriva anumitor boli. Includerea acestor alimente în dieta ta poate ajuta la scăderea șanselor de a dezvolta diabet de tip 2, accident vascular cerebral și boli de inimă. În special, s-a dovedit că legumele crucifere, cum ar fi varza, guldul și cresonul, scad riscul de cancer.

O sănătate bună este posibilă cu fructe și legume. Fructele și legumele pot face parte dintr-o dietă echilibrată care vă poate ajuta să slăbiți sau să preveniți creșterea în greutate, deoarece sunt sărace în zahăr, grăsimi saturate, sare și zahăr. De asemenea, pot ajuta la scăderea inflamației și a tensiunii arteriale.

Sărac în colesterol și sodiu În fructele și legumele proaspete se găsește doar o mică cantitate de sodiu. Se crede adesea că țelina are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate acestea, doar 30 mg de țelină per tulpină contribuie cu 1% la doza zilnică recomandată. Colesterolul nu se găsește în legume și fructe.

Toate sunt hrănitoare, fie că sunt proaspete, congelate, conservate sau uscate. Deși fructele și legumele proaspete pot fi mai atrăgătoare pentru tine, valoarea nutrițională a alimentelor congelate, conservate sau deshidratate este aproape identică. Cele mai multe alimente congelate și conserve sunt conservate imediat ce sunt recoltate.

Este rapid, ușor și convenabil. Multe fructe și legume, spre deosebire de batoanele granola și biscuiții, nu necesită ambalare. Poți să iei un măr sau o banană în timp ce te îndrepți pe ușă.

În sfârșit… Smoothies! Smoothi-urile sunt ușor de făcut cu un blender. Tot ce ai nevoie este fructe și niște gheață. Iată un sfat: atunci când faceți un smoothie cu fructe, puteți adăuga la el cât de mult spanac proaspăt doriți. După ce l-ați gătit, spanacul va avea mai mult gust de „spanac”. Nici măcar copiii nu pot spune diferențele!

Este o modalitate excelentă de a vă bucura de fructe și legume și de a vă îmbunătăți sănătatea generală. Poate necesita ceva creativitate, efort și o minte deschisă, dar trecerea la o dietă care include mai multe fructe și legume merită efortul.

Articole recomandate